Het Toussainthuis draagt concreet bij aan een beter klimaat.

Greenbookings verwelkomt met trots Het Toussainthuis in Den Haag in haar netwerk. Door aan te sluiten bij dit initiatief maakt de eigenaar bewust de keuze om actief aan de slag te gaan met duurzaamheid en het planten van bomen.

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. Dat kan en moet anders, vindt Greenbookings. De visie van deze stichting is dan ook om de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend te verduurzamen. Het doel is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit
systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het
boekingsbedrag per evenement of vergadering. Men krijgt als locatie en als boeker de mogelijkheid om naast dit aantal bomen nóg meer bomen te planten.

De eigenaar van Het Toussainthuis, heeft er bewust voor gekozen om deel te nemen aan Greenbookings. ‘Hierdoor bevorderen wij duurzaamheid en milieubewustzijn bij onze opdrachtgevers én bij Het Toussainthuis.’

‘Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een verantwoordelijkheid die we als individuen en organisaties moeten omarmen. Ons besluit om samen te werken met Greenbookings en onze locatie aan te sluiten is een stap in de richting van een groenere toekomst voor de evenementen- en vergaderbranche. We streven samen naar duurzaamheid en milieubewustzijn en dit partnerschap weerspiegelt dat engagement’, aldus eigenaar van Het Toussainthuis.

Greenbookings is blij met deze samenwerking en staat klaar om deze locatie te ondersteunen in hun streven naar duurzaamheid. ‘Door deze samenwerking kunnen organisatoren steeds meer locaties in Nederland selecteren die aangesloten zijn bij Greenbookings’, zegt Fabian van Beek namens Greenbookings.