Conferenties

De Haagse locatie voor inspiratie sinds 1877

Het Toussainthuis biedt een hoogwaardige locatie gelegen naast de tuinen van het Paleis Noordeinde. Wij helpen u graag bij de organisatie van een bijeenkomst en u bent van harte welkom voor een rondleiding op deze prachtige locatie.

Akoestiek

De toonzaal van het Toussainthuis is zeer geschikt voor kleinschalige conferenties. Tijdens de bouw van de toonzaal, rond 1870, heeft Johannes Bosboom zijn atelier zo ontworpen dat er prachtig indirect licht valt vanuit de lichtkoepel in de dakopbouw. Door de ronde vormen van het plafond is de akoestiek zeer goed en is het mogelijk om onversterkt presentaties te geven.

Vertoningen

Voor presentaties kunt u gebruik maken van een projector en het scherm welke u op het podium elektronisch kunt laten zakken. Het scherm is vier meter breed en hierdoor is deze vanuit ieder punt in de toonzaal goed zichtbaar. Voor filmvertoningen kan tevens gebruik gemaakt worden van het audio systeem. Dit alles staat garant voor een onvergetelijke ervaring.

Bereikbaarheid

Het Toussainthuis ligt in het centrum van Den Haag en is goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station neemt u tram 16 naar de halte Noordwal en vanaf hier is de locatie slechts twee minuten lopen. Parkeren kan voor de deur of in de parkeergarage om de hoek. Wij kunnen u voorzien in een uitrijkaart om zodoende tijd te besparen.

Assistentie

Ons team is beschikbaar om u te ondersteunen in de organisatie van uw conferentie. Bij aanvang worden de gasten ontvangen bij de garderobe en hierna is koffie, thee, verse sappen en gebak beschikbaar. Indien gewenst dan kunnen wij u helpen met time keeping en assistentie tijdens presentaties om zodoende de bijeenkomst zo soepel mogelijk te laten verlopen.