Organiseer een webinar of hybride evenement.

Het Toussainthuis combineert het karakter en de charme van een historisch pand met de modernste audio- en videovoorzieningen. Dit maakt het Toussainthuis uitermate geschikt voor het maken van opnames voor hybride events, film presentaties of webinars.

De combinatie van offline en online zichtbaarheid is een must in elke marketingstrategie. We zien een toename van het aantal webinars. Het gaat hierbij om online bijeenkomsten waarbij de deelnemers thuis of op de werkplek deelnemen van achter zijn of haar eigen computer, smartphone of tablet. Een webinar wordt veel gebruikt om kennis over te dragen en te delen.

 

Een geslaagd webinar.

Het doen slagen van je webinar vraagt wel de nodige voorbereiding. Bij het Toussainthuis helpen we je graag bij de technische organisatie van je online event. Trefwoorden voor een succesvol webinar zijn interactie, plezier en energie. Of je nu een bedrijfseigenaar bent die je producten wilt promoten, een docent die een online les wil geven, of een expert die zijn kennis wil delen, het organiseren van een boeiende webinar vereist meer dan alleen maar praten tegen een scherm. Het draait allemaal om het creëren van een interactieve, plezierige en energieke ervaring voor je publiek. We geven je enkele tips.

Stel duidelijke doelen: Wat wil je bereiken met je webinar, wat is je doel? Wil je kennis delen, leads genereren, producten verkopen of een gemeenschap opbouwen? Zodra je je doelen hebt vastgesteld, stem je de inhoud en structuur van je webinar hierop af.

Kies een boeiend onderwerp: Kies een onderwerp dat relevant is voor je doelgroep en waar je gepassioneerd over bent. Dit helpt jezelf om enthousiast en betrokken te blijven tijdens de presentatie. Jouw enthousiasme is de key tot meer energie en betrokkenheid van je deelnemers.

Interactieve elementen toevoegen: Misschien wel de belangrijkste van alle tips: maak je webinar interactief door gebruik te maken van polls, enquêtes, Q&A-sessies en break-out rooms. Dit moedigt de deelnemers aan om actief deel te nemen en zich betrokken te voelen bij de presentatie. Het geeft ook de mogelijkheid om live in te spelen op de specifieke behoeften en interesses van je deelnemers.

Gebruik visuele hulpmiddelen: Afwisseling in je presentatie is cruciaal om de aandacht van je deelnemers vast te houden. Gebruik slides, afbeeldingen, video’s en grafieken om je punten te versterken en de informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Fun is altijd goed: Een beetje humor doet wonderen doen om de sfeer licht en ontspannen te houden. Voeg grappige anekdotes toe, gebruik memes (humoristische afbeelding, video of tekstfragment) of speel een korte quiz om de sfeer te verlevendigen. Plezier zorgt voor ontspanning en vanuit daar juist weer aandacht voor de inhoud.

Energie overbrengen: Als presentator, boodschapper of kennisdeler ben jij de drijvende kracht achter het webinar. Zorg ervoor dat je enthousiast en energiek bent gedurende de hele presentatie. Spreek met passie, gebruik gebaren en varieer in toon. Zet al je skills en je hele lichaam en mimiek in. Daarmee trek je je deelnemers als het ware in hun schermen. Goede voorbereiding is de sleutel: Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je aan je webinar begint. Oefen je presentatie, test de technologie en zorg ervoor dat alles soepel verloopt op de dag zelf. Een vlotte en professionele uitvoering draagt bij aan de algehele ervaring van je publiek.

Het organiseren van een succesvol webinar vereist planning, creativiteit en toewijding. Bij het Toussainthuis hebben we de kennis en ervaring om je professioneel te ondersteunen bij de technische organisatie. Uiteraard is tijdens de opnamedag altijd een collega van ons team beschikbaar voor eventueel advies en assistentie. De bijzondere indeling van ons pand biedt verschillende mogelijkheden voor een representatieve studio voor jouw webinar, livestreaming of hybride event. The floor is yours. Dus ga ervoor, wees creatief en breng je passie tot leven tijdens je eerstvolgende webinar.

Voor meer informatie bezoek onze pagina:

Online evenementen