Met je team de zomer in – teambuilding in Den Haag

Nu de zomer nadert en je medewerkers of collega’s uitkijken naar hun welverdiende vakantie is het wellicht een goed idee om, voordat ze “uitvliegen”, nog een teamdag of heidag te organiseren. Het met elkaar inluiden van de zomer zorgt voor een nog hechtere verbinding tussen je teamleden. Die herinnering nemen ze mee en brengt hen ook weer terug. Teambuilding in Den Haag 2.0. Tenminste, als je het bijzonder en onvergetelijk maakt. Een teamdag bij het Toussainthuis heeft het in zich bijzonder te zijn. Aan jou om het onvergetelijk te maken.

1. Inspirerende locatie

Kies voor een inspirerende locatie. Een plek en een gebouw die op zich al een verhaal vertellen dat inspireert. Zo’n locatie is het Toussainthuis in Den Haag. De ligging van het huis is bijzonder en uitnodigend. Vanuit het huis kijk je uit op de West Singelsgracht en de tuinen van Paleis Noordeinde. Door de aantrekkelijke en centrale ligging is het Toussainthuis eenvoudig te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of met de auto. Parkeren kan voor de deur of in de parkeergarage om de hoek. Historisch gezien is het Toussainthuis een Haagse parel. Het Toussainthuis speelt al ruim een eeuw belangrijke rol in het Haagse leven. De rijke geschiedenis laat zich aflezen aan het monumentale pand, haar interieur en vooral ook aan haar bewoners- en gebruikersgeschiedenis. Het historische Toussainthuis dankt haar naam aan de beroemde schrijfster Anna Louise Geertruida Toussaint. Zij woonde hier met haar echtgenoot, de beroemde kunstschilder Johannes Bosboom. Het atelier waar hij zijn meesterwerken maakte werd later leeszaal van de eerste Haagse Openbare Bibliotheek en is nu de sfeervolle en eigentijdse ruimte voor je team- of heidag.

2. Het wow-effect

Het Toussainthuis beschikt over een bijzondere plenaire zaal, ook wel onze toonzaal genoemd, geschikt voor diverse opstellingen. Deze zaal heeft een imposant 6 meter hoog plafond met indirect licht, een prettige akoestiek en een aangenaam klimaat. Goed voor een wow-gevoel. Dit alles draagt bij aan een rustgevende omgeving waar mensen niet afgeleid raken, zich op hun gemak voelen en waar een goede interactie tussen aanwezigen kan plaatsvinden. De toonzaal is flexibel in te richten, er zijn diverse break-out ruimtes beschikbaar en een moderne keuken waar de deelnemers de gehele dag gebruik van kunnen maken. Diverse workshops zijn hier denkbaar. Heel toepasselijk in deze historisch context is natuurlijk een cursus schilderen. Treed in de voetsporen van Bosboom. En sluit deze cursus af met een rijk aangeklede borrel. Natuurlijk zijn er legio andere mogelijkheden om van je teamdag een succes te maken. Ga bijvoorbeeld samen koken onder begeleiding van een privé chef-kok. Maak van het diner een teamprestatie, teambuilding verzekerd.

3. Outdoor

Hoe dichter bij de zomer, hoe meer behoefte er is om in je programma voor teambuilding bij het Toussainthuis in Den Haag ook een outdoor activiteit op te nemen. Op een warme dag is het heerlijk dobberen op het water, toch? Voor de deur van het Toussainthuis kun je opstappen op een van de rondvaartboten of overdekte trekschuiten van De Ooievaart. Kies uit een van de routes of een van de bijzondere themavaarten. Ontspannen en educatief tegelijk. Of stel je eigen vaararrangement samen. Liever iets met meer lichamelijke inspanning? Een stadswandeling door de historische binnenstad, op loopafstand van het Toussainthuis, leidt je langs de fraaiste plekken. Er zijn diverse online wandelroutes beschikbaar. Van de Royal Tour (een Koninklijke wandeling) tot de Hip shoppen in Den Haag-route. Onze favoriet? De Local heroes uit de binnenstad-route. Conceptstores, eet- en drinktentjes, galeries, exclusieve ondernemingen, stuk voor stuk verborgen parels met fantastische producten. Zoals het Toussainthuis, zeg maar.Zoals gezegd, de mogelijkheden op deze locatie en in het Toussainthuis zijn legio. Heb jij plannen voor een leuke zomerborrel met je team, voor een heidag met je team om de halfjaarcijfers te vieren of voor welke te gekke zomeractiviteit dan ook?

Neem contact met ons op, wij adviseren en helpen je hierbij graag. Ons team biedt tijdens de voorbereiding van je teamdag/heidag ondersteuning en zorgt op de dag zelf dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Dit alles maakt het Toussainthuis tot de ideale locatie voor jouw onvergetelijke zomerse teamdag.