Hoe organiseer je een goede teamdag of heidag?

Team building is een belangrijk onderdeel van elke werkomgeving. Een heidag of teamdag kan bijdragen om de band tussen collega’s te versterken, de communicatie te verbeteren, eventuele uitdagingen op te lossen om samen de doelstellingen te bepalen.

Echter, een leuke en inspirerende dag organiseren voor je team kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet waar je moet beginnen. In deze blog geven we je zes tips en ideeën over hoe je een leuke en inspirerende dag kunt organiseren.

 

1 Bepaal het doel

Het eerste wat je wilt doen bij het organiseren van een team dag, is het bepalen van het doel. Wil je het team meer samen laten werken, of is het doel juist om het team te helpen beter te communiceren met elkaar? Ons advies is , maak hier een duidelijke keuze in, dan zal dit je helpen bij het bepalen van de agenda en de activiteiten van de team / heidag.

 

2 Betrek je team bij de planning

Een goede manier om ervoor te zorgen dat de dag leuk en inspirerend verloopt, is door het team te betrekken bij je plannen en opzet van de dag. Vraag je team om onderwerpen en ideeën aan te dragen en stel een opties voor hen beschikbaar waaruit ze kunnen kiezen. Dit zorgt ervoor dat iedereen betrokken is en dat de dag gericht is op de behoeften en interesses van jouw team leden.

 

3 Kies activiteiten die uitdagend zijn

Een uitdagende activiteit is een goede manier om het team samen te laten werken en te laten zien wat ze kunnen bereiken. Overweeg activiteiten zoals een teambuilding-spel, gezamenlijk koken of bijvoorbeeld een team challenge waarbij je een aantal uitdagende opdrachten samen met je teamleden moet uitvoeren. Dit zal je team op een natuurlijke manier dwingen om samen te werken en te communiceren.

Het Toussainthuis kan helpen in het kiezen van de inhoudelijke activiteiten. Via ons netwerk kunnen wij de dag laten faciliteren en begeleiding geven op de punten waar dit nodig is. Ons netwerk bestaat uit coaches die u kunnen helpen bij het opstellen van individuele (kleuren) profielen, of het samenstellen van opdrachten om het onderlinge vertrouwen te vergroten.

4 Voeg ontspannende activiteiten toe

Naast uitdagende activiteiten is het ook belangrijk om ontspannende activiteiten in te plannen. Dit kan helpen om spanningen te verminderen en het team meer ontspannen en open te maken voor nieuwe ideeën en perspectieven. Overweeg activiteiten zoals yoga, massages of bijvoorbeeld een inspirerende lezing.

Voor het Toussainthuis kan u opstappen voor een rondvaart door Den Haag. Het boeken van de rondvaart kunnen wij voor u organiseren. Bij terugkomst kan u een wandeling maken door de tuinen van het Paleis Noordeinde, of door de historische binnenstad. Bij terugkomst in het Toussainthuis kunnen wij voorzien in een borrel en een besloten diner.

5 Maak er een feestje van

Tot slot is het belangrijk om er een feestje van te maken! Organiseer een lekker diner of een borrel en zorg ervoor dat er genoeg tijd is om te lachen en te ontspannen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en zal het team dichter bij elkaar brengen.

6 Boek een inspirerende locatie

Een historische locatie is perfect is voor een teamdag vol rust en ontspanning en inspiratie. Boek bijvoorbeeld je ruimte bij het Toussainthuis. Na jaren van renovatie heeft het een prachtig resultaat opgeleverd, een plek waarbij historische elementen in harmonie zijn gebracht met modern comfort hierdoor is er zowel een inspirationele als huiselijke sfeer neergezet.

 

Wil je meer weten over het Toussainthuis of een rondleiding? Mail naar info@toussainthuis.nl of bel met +31 (0)70 213 2707 en we maken snel een afspraak.