Eindejaarsborrel

Met een lach en een traan, de eindejaarsborrel.

December is en blijft onze feestmaand. Dat loopt door tot in januari. Die traditie houden we graag in stand. Juist nu willen we de wereld om ons heen even ‘on hold’ zetten met aandacht en liefde voor elkaar. Het Toussainthuis biedt je de ruimte om je gasten in stijl te ontvangen. Een ruimte exclusief voor jou en je gasten.

Mocht je aan een eindejaarsborrel denken, het Toussainthuis biedt vele mogelijkheden en voor je gasten een absoluut unieke ervaring. Neem snel contact met ons op om je wensen te bespreken.

Tips

Eerder gaven we in een van onze blogs enkele tips voor een geslaagde eindejaarsborrel. Zoals kies een thema, dat geeft je houvast in het maken van keuzes als bijvoorbeeld de dresscode. Voeg sfeer toe en zorg met interactie voor meer verbinding. Breng levendigheid met een doe-activiteit, binnen of buiten. Kies voor kwaliteit waar het gaat om de hapjes en drankjes. Het Toussainthuis heeft het allemaal. Het team van het Toussainthuis adviseert en bespreekt graag met je de mogelijkheden voor een eindejaarsborrel op maat.
Mocht het ergens ongemakkelijk worden tijdens de borrel, weet dan dat die lach en die traan uiteindelijk juist bijdragen aan een onvergetelijke borrel. Wat te denken van deze momenten. Herkenbaar?

De té openhartige speech

Soms wordt een spreker na een paar drankjes iets te sentimenteel en te openhartig. De speech begint met lof voor het bedrijf en eindigt met onverwachte onthullingen of persoonlijke anekdotes, misschien niet voor alle aanwezigen bedoeld. Het resultaat? Gênante stiltes en veel gegniffel van collega’s.

Tip: moedig sprekers aan om van tevoren hun toespraak te plannen om onbedoelde onthullingen te voorkomen.

De vergeten naam

Misschien wel de meest voorkomende en ongemakkelijke misser is het vergeten van iemands naam. Tijdens een eindejaarsborrel ontmoet je misschien collega’s of zakenpartners die je niet vaak ziet, het is normaal om namen te vergeten. Dit kan ongemakkelijke situaties veroorzaken als je met iemand praat en de naam van die persoon je maar niet te binnen schiet.

Tip: als je iemands naam bent vergeten, vraag er dan subtiel naar, of verontschuldig je en zeg dat je een “tijdelijke black-out” had.

De dresscode dilemma’s

Soms ontstaan er ongemakkelijke situaties door onduidelijkheid over de dresscode. Iemand komt binnen in een chique galajurk terwijl de meeste anderen in nette zakelijke kleding kwamen, of omgekeerd. De persoon in kwestie kan zich dan de hele avond ongemakkelijk voelen en uit de toon vallen.

Tip: communiceer duidelijk over de dresscode zodat iedereen weet wat te verwachten.

Identieke outfits

Je kleedt je in stijl met je favoriete feestjurk of net pak, tot je schrik zie je dat iemand anders exact hetzelfde draagt. Dit hilarische moment kan leiden tot lachbuien en grapjes over wie het beter staat. Als je niet in de stemming bent voor zulke vergelijkingen, voel je je waarschijnlijk erg opgelaten.

Tip: voorzie een beetje humor in de situatie en maak er een positief gespreksonderwerp van. Na alles, ze zeggen dat imitatie de hoogste vorm van vleierij is.

Terugblikken, mijlpalen vieren of waardering tonen: successen vieren draagt bij aan het teamgevoel en de motivatie van medewerkers en relaties. Zo geef je met een eindejaar bijeenkomst in het Toussainthuis het nieuwe jaar een boost, nog voordat het begonnen is.
Het is normaal dat er bij borrels af en toe grappige en gênante momenten gebeuren. Het belangrijkste is om deze momenten met humor te benaderen en te onthouden dat iedereen weleens in dezelfde situatie kan belanden. Dus lach erom, maak een praatje met nieuwe mensen en geniet van de feestelijkheden. Het zijn deze lachwekkende momenten die de eindejaarsborrel vaak onvergetelijk maken.