Een onvergetelijke kerst-/eindejaar borrel

Nog even en dan is 2022 voorbij en slaan we die bladzijde om. Wat voor een jaar was het? Corona op z’n retour maar nog niet weg. De start van de oorlog in Oekraïne. Enorme prijsstijgingen en een torenhoge energieprijs. Onzekerheid troef. Wat heerlijk dat we de maand december nog hebben om het jaar feestelijk af te sluiten. Zoals met een onvergetelijke kerst- of eindejaar bijeenkomst.

December is en blijft onze feestmaand. Die traditie houden we graag in stand. Juist nu willen we de wereld om ons heen even ‘on hold’ zetten met aandacht en liefde voor elkaar. Het Toussainthuis biedt je de ruimte om je gasten in stijl te ontvangen. Een sfeervolle locatie exclusief voor jou en je gasten. We geven je enkele tips voor een geslaagde kerst- of eindejaar borrel met je personeel of relaties.

Thema

Overweeg om een thema te kiezen. Dat geeft je namelijk houvast in het maken van keuzes.  Denk aan aankleding, entertainment, catering en bijvoorbeeld dresscode. Door deze allemaal in hetzelfde thema te houden ontstaat er een samenhang in de middag en/of avond en voeg je iets extra’s toe, iets memorabels. Denk aan White Christmas (Wham, Last Christmas), Vive la France (chansons, Parijs), Las Vegas (casino, roulette) of aan Disco Fever (seventies muziek, discobollen).  Er is een ruime keuze uit thema’s, wees creatief.

 

Sfeer

Zorg voor een ontspannen en informele sfeer zodat iedereen het gezellig heeft. Regel muziek of entertainment, denk aan het gekozen thema. Voorkom dat er vaste groepjes ontstaan die zich niet mengen onder de anderen. Stimuleer dat men niet bij het vaste groepje blijft maar dat er juist interactie ontstaat. Zo wordt de onderlinge band sterker, er ontstaat meer verbinding. Juist bij het uitgebreid tafelen is dit een uitdaging. Laat je gasten rouleren tussen de verschillende gangen door.

Activiteit

Goed voor de interactie en verbinding is het toevoegen van een doe-activiteit. Dat brengt levendigheid. Denk aan een workshop (Glühwein maken) of een quiz (waar teams tegen elkaar strijden). Ook deze kan weer in het teken van het thema staan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Speel een ouderwetse bingo of een kerst-pubquiz, altijd garant voor een geslaagd intermezzo. Of, als de locatie het toestaat zoals bij het Toussainthuis, organiseer een activiteit buiten. Een winterse wandeling, kastanjes poffen buiten, allemaal activiteiten die voor een bijzondere sfeer zorgen terwijl je gasten gelijk even een frisse neus halen.

Culinair hoogstaand

De kerst- of eindejaar bijeenkomst kan natuurlijk ook een ontbijt, brunch, lunch of diner zijn.

Wat je ook kiest, ga voor kwaliteit, de hapjes en het eten bepalen voor een groot deel of je gasten optimaal genieten. En dat wil je toch graag. Geef daarom extra aandacht aan de hapjes, gerechten en drankjes die je laat serveren. Maak het eens anders door te kiezen voor een shared dining met grote schalen op lange tafels, voor een walking diner of voor een food festival met kraampjes en stands vol lekkere gerechten. Of combineer een luxe diner met een workshop moderne etiquette, zodat je eindelijk weet hoe het eigenlijk hoort.

Terugblikken, mijlpalen vieren of waardering tonen: successen vieren draagt bij aan het teamgevoel en de motivatie van medewerkers en relaties. Zo geef je met een kerst- of eindejaar bijeenkomst het nieuwe jaar een boost, nog voordat het begonnen is.

Mocht je aan een dergelijk event denken, het Toussainthuis biedt vele mogelijkheden en voor je gasten een absoluut unieke ervaring. Neem snel met ons contact op om je wensen te bespreken.